Hei hei dere!!
Nå er min første tutorial klar og jeg håper dere skjønner forklaringene mine, med god hjelp av bilder.:0)
Siden det ikke er noen mal å oppdrive på denne boken
så har jeg laget en tutorial for hvordan jeg har gjort det.
My first tutorial is finally written in english and I hope that you can understand my explanation.
Since there was no tutorial at the time on how to create theese lovely books, I decided to make my own.
♥
Hele nøkkelen er å få laget boksidene.
Bestem deg først for hva du skal ha oppi boken/ esken.
Jeg har tatt utgangspunkt i 6 stk Ferrero Rocher sjokolader, nam nam!!
NB! Bildene er fra bok nr 2 og viser ikke korrekt størrelse i forhold til målene her.
The key for making this book is to create the book pages.
The book size in this tutorial is based on containing 6 pcs Ferrero Rocher chocolates.
♥
Til rammen har jeg brukt akvarellpapir 200gr, men 180gr holder lenge.
Du trenger:
2 biter med akvarellpapir 10cm*24cm
2 biter med akvarellpapir 12cm*24cm
Alle fire bitene preges ved hver cm – til sammen 23 stk.
Preg den ene siden ved annenhver cm ( 2, 4, 6 cm osv) snu arket og preg ved 1, 3, 5cm osv.
For the frame that will be the book pages I have used 200gr aquarelle paper, but 180gr will do fine.
You will need:
2 pcs of aquarelle paper - 10cm*24cm
2 pcs of aquarelle paper - 12cm*24cm
All pieces are scored at each cm - 23 score lines in total.
At one side I score at 2, 4, 6 cm ... 22cm, turn the paper and continue scoring from 1, 3, 5cm ... 23cm
♥
Så brettes alle delene som et trekkspill.
Ønsker du et gammelt og slitt utseende kan du behandle delene nå før de skal limes sammen.
Then you fold all the pieces as an accordian.
Ink up the edges for an aged look.
Brett sammen og gni godt over og jobb litt med papiret slik at trekkspillet blir litt rett.
Blir det for skjevt ville jeg laget en ny en.
After folding, they can be a bit lopsided so you have to squeeze them slightly in the opposite direction to correct them.
♥
Til liming bruker jeg hurtigtørkende Panokitt lim fra Panduro.
Start med en kort del (10cm) og en lang del (12cm) og flett de sammen slik:
When I'm gluing the pieces together I use the quick drying glue - the Panokitt glue from Panduro.
Glue one long piece and one short piece together - like this:
Jeg passer på at enden av papiret peker innover
Make sure that the cutted end of the paper, at the top and bottom, is pointing inwards.
De må jobbes litt inn.
You need to ease them into place
♥
Når du har fått flettingen på plass i 90 graders vinkel, slik....
Once you've got the braid in place at a 90 degree angel, like this...
...skal du lime bare oppe og nede – se de åpne flikene.
...put a bit of glue at the top and in the bottom.
♥
Jeg holder gjerne litt nærmere hjørnet når jeg påfører lim og så holder jeg over hjørnet til det er tørket. Husk å få den så vinkelrett som mulig.
Squeeze the accordian firmly, close to the corner when gluing it together.
Try to make the angle as correct as possible.
♥
Når du da slipper skal høyden på hjørnet passe til høyden på sjokoladen.
Det går fint å justere høyden i hjørnene litt. Prøv deg fram.
The height of corner can be adjusted a little bit to fit the height of the chocolate.
♥
Fortsett å sette sammen side for side til det blir en ramme.
Keep gluing on the rest of the pieces - one at the time - until you have a frame.
Da er rammen ferdig og er utgangspunktet for omslaget.
På mine bøker har jeg brukt akvarellpapir og så satt på bølgepapp eller bazill.
Bruk det du synes passer.
And when the frame is finished you can use it to measure the size you want for the book cover.
♥
Her er mine 2 bøker, ferdig pyntet.
Flere bilder av bøkene mine finner du
her og
her!
Kom gjerne med spørsmål om noe er uklart.
Klemmer, Wenche :0)